Artman: Mladić će umrijeti u Hagu ili lažirati smrt u Rusiji

518

Florans Artman kaže da će Ratko Mladić umrijeti prirodnom smrću u Hagu ili će, ako bude pušten na liječenje u Rusiju, izlažirati smrt.

Bivša portparolka Haškog tužilaštva dodaje da ukoliko je osoba mrtva – presude nema.

Artmanova misli da će Mladić, ipak, biti osuđen u Hagu jer su, kako je rekla, već utvrđene činjenice tokom postupka u slučaju Radovana Karadžića i nekih drugih prethodnih presuda.

– Lično mislim da će biti osuđen. Mislim da i on to zna i zato hoće to da izbjegne, rekla je bivša portparolka tužilaštva u Hagu i dodala da je Mladiću veoma bitno, ne samo da ne bude osuđen, već i da ne budu utvrđene sve činjenice o ratu u Bosni, rekla je Artmanova.

Ona je taj slučaj uporedila sa slučajem Slobodana Miloševića, koji je, kako je rekla, takođe u trenutku kada je iznošenje dokaza bilo pri kraju i kada sudije treba da se povuku i napišu presudu, činio sve da bude pušten na liječenje u Rusiju.

Mladić sada, tvrdi ona, postupa po istom scenariju.

Inače, Artmanova je ranije u intervjuu za hrvatski Ekspres izjavila da je Milošević sam trovao ne bi li sebi pogoršao zdravstveno stanje i bio pušten na liječenje u Rusiju.

– Plašim se da će presuda Radovanu Karadžiću biti posljednja, zato što će Mladić završiti ili prirodnom smrću ili izlažirati smrt ukoliko ode u Rusiju, a ukoliko je osoba mrtva presude nema, rekla je Artmanova.

Zahtjevom da ode na liječenje u Rusiju, Mladić želi da izbjegne presudu.

– Iskreno nisam sigurna da u Rusiji nema ljekara koji bi napisao da je on umrio, a da se to i ne dogodi, rekla je Artmanova.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA