EURO na meti terorista

564

SAD su upozorile da bi Evropsko fudbalsko prvenstvo, koje se sljedećeg mjeseca održava u Francuskoj, moglo biti na meti terorista.

“Veliki broj turista koji ljeti posjećuju Evropu mogu predstavljati velike  mete za teroriste”, saopšteno je iz Stejt Departmenta, prenosi BBC. Francuska je već podigla nivo bezbjednosti nakon prošlogodišnjih terorističkih napada u Parizu.

U gotovo istovremenim napadima na stadionu, koncertnoj dvorani,barovima I restoranima tada je poginulo 130 ljudi, a više stotina je ranjeno. Nedugo nakon toga, u susjednoj Belgiji teroristi su ubili 32 ljudi na aerodromu I briselskom metrou.

U Parizu se tokom održavanja Evropskog prvenstva očekuje više od million posjetilaca, uključujući i fudbalere koji će nastupiti na takmičenju. Iz Stejt Departmenta upozoravaju da bi teroristi mogli da napadnu turistička mjesta, restorane, tržne centre i javni saobraćaj.

U upozorenju se navodi da bi meta takođe mogla da bude i biciklistička trka “Tur d Frans”, kao i praznik Katoličke crkve Dan mladosti u Krakovu, gdje se očekuje da se okupi oko dva i po miliona ljudi.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA