Vlada Federacije BiH formirala Antikorupcioni tim

568

Vlada Federacije BiH formirala je danas Antikorupcioni tim čiji je zadatak utvrđivanje i preciziranje slabosti u otkrivanju koruptivnih krivičnih djela.

Ovaj tim će pripremati i nacrte zakona u vezi sa borbom protiv korupcije, dokumentaciju potrebnu za potpisivanje sporazuma o direktoj saradnji sa tužilaštvima i svim institucijama na nivou BiH.

Osim toga, Tim će procijeniti potrebe za obukom za borbu protiv korupcije i unapređenje odnosa sa javnošću, prikupljati podatake o radnjama koje djelom ili u cijelosti imaju ili mogu imati elemente korupcije o čemu će sačinjavati godišnje izvještaje za Vladu FBiH.

Vlada FBiH usvojila je izvještaj o izvršenju federalnog Budžeta za 2015. godinu, u kome se navodi da je ostvaren suficit od 89,8 miliona KM.

Izmjenama i dopunama prošlogodišnjeg Budžeta, po osnovu prihoda i finansiranja, bilo je planirano 2,3 milijarde, od čega je ostvareno 2,2 milijarde, što je realizacija od 97 odsto, saopšteno je iz Vlade FBiH.

Ostvareni prihodi, primici i finansiranje manji su za 47,1 milion KM, odnosno za dva odsto u odnosu na 2014. godinu.

Federalna Vlada utvrdila je Prijedlog zakona o finansijskom poslovanju, nakon što je provedena javna rasprava o nacrtu ovog zakonskog akta.

Odredbe ovog zakona odnose se na preduzetnike kao pravna lica koje samostalno proizvode i prodaju proizvode i vrše usluge na tržištu radi sticanja dobiti u skladu sa propisom o privrednim društvima, te na fizička lica koje samostalno obavljaju privrednu djelatnost u skladu sa propisom o obrtu i srodnim djelatnostima.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA