Zahvalnice Osnovnim školama “Branko Ćopić” i “Jovan Cvijić”

802

Predsjednik Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji, Milorar Arlov, danas je u Prijedoru uručio zahvalnice predstavicima gradske uprave i Osnovnim školama “Branko Ćopić” i “Jovan Cvijić”, koje su protekle godine bili domaćini djeci sa Kosova i Metohije. U gradu na Sani tokom prošle godine boravilo je oko 50- oro djece sa Kosova i Metohije.

Grad Prijedor rado se odazvao humanitarnim akcijama pomoći djeci sa Kosova i Metohije, tvrdi zamjenik gradonačelnika, Milenko Đaković. Tako su mališani iz južne srpske pokrajine u avgustu prošle godine boravili u porodicama svojih vršnjaka iz Prijedora, a domaćini su im bili Osnovne škole “Branko Ćopić” i “Jovan Cvijić”.

– Djeca koja tamo žive u jako teškim uslovima su dobili priliku da malo obiđu Republiku Srpsku. Tako ćemo nastaviti i narednih godina, rekao je zamjenik gradonačelnika Prijedora Milenko Đaković.

Pored grada na Sani, u ovoj humanoj misiji učestvuje još pet lokalnih zajednica iz Srpske. Ovo je samo jedna od aktivnosti koju provodi Odbor za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji.

– Na moju inicijativu Vlada RS je sagradila zgradu sa osam socijalnih stanova, kancelarijama i mnogo toga. Opremili smo razne zdravstvene ustanove, provodili akcije za pomoć oboljeloj djeci. Odnijeli smo preko 2000 paketića na Kosovo, kazao je predsjednik Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji Milorad Arlov.

Odbor za pomoćSrbima na Kosovu i Metohiji osnovan je prije pet godina. Brojne humanitarne akcije najavili su i za naredni period, a i ove godine će organizovati boravak djece sa Kosova u gradovima Srpske.

Autor: Branka Dakić

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA