Za Trilateralni program 93 miliona evra iz EU fondova

675

Crnoj Gori, Italiji i Albaniji za projekte u okviru Trilateralnog programa na raspolaganju će biti nova 93 miliona evra iz evropskih fondova, saopšteno je iz crnogorske Vlade.

Crnogorski državni sekretar za evropske integracije i nacionalni koordinator za IPA fondove Aleksandar Andrija Pejović učestvovao je na političkim i bilateralnim konsultacijama u Bariju, u okviru prekograničnog trilateralnog programa Italija – Albanija – Crna Gora.

Na konsultacijama su u ime Italije učestvovali predsjednik regije Pulja Mikele Emilijano i predsjednik regije Molize Paolo di Laura Fratura, a Albaniju je predstavljala generalni sekretar Ministarstva za evropske integracije Danijela Čekani.

Kako je saopšteno iz Vlade, učesnici sastanka su istakli zadovoljstvo zbog početka novog Trilateralnog programa prekogranične saradnje Italija – Albanija – Crna Gora i ukazali da program predstavlja nastavak veoma uspješne saradnje tri države iz prethodnog perioda.

– Novi trilateralni program, čija je ukupna vrijednost 93 miliona evra, ima za cilj unapređenje strateške prekogranične saradnje za pametan i održiv razvoj, te povezivanje regionalnih i lokalnih aktera iz tri države s ciljem razmjene znanja i iskustava – saopšteno je iz crnogorske Vlade.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA