Vulin: Presuda Karadžiću biće drakonska

688

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas da niko ne zna kakva će presuda u Haškom tribunalu biti izrečena prvom predsjedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću, ali i da nema sumnje da će biti drakonska i da neće biti pravna i pravična.

“To je primer u šta se Haški tribunal pretvorio od onoga što je trebalo da bude. Formirale su ga UN da nas pomiri i da kazni zločine, a Hag završava svoju neslavnu istoriju tako što nije kaznio zločine, što nas je dublje posvađao i nije zalečio nijednu jedinu ranu”, rekao je Vulin novinarima u opštini Ribnik.

On je naglasio da Karadžića ne bi smio da osudi sud koji je oslobodio bivšeg komnadnata OVK-a Ramuša Haradinaja, hrvatskog generala Antu Gotovinu, ratnog komandanta muslimanskih snaga u Srebrenici Nasera Orića ne bi smio da može da osudi Radovana Karadžića. “Ali, sud koji je oslobodio Haradinaja, Gotovinu i Orića će morati da osudi Karadžića da bi opravdao svoje postojanje”, konstatovao je Vulin.

Vulin je rekao da Vlada Srbije ne može i ne treba da se opredjeljuje prema presudi Haškog tribunala, posebno prije nego što je presuda donesena, ali da je ovo njegov lični stav.

“Nažalost, bojim se da ću biti u pravu”, zaključio je Vulin.

Haški tribunal trebalo bi da 24. marta izrekne presudu Radovanu Karadžiću.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA