Višegrad: Pronađene bombe u Drini

630
Вишеград - Цивилна заштита

Centru javne bezbjednosti Istočno Sarajevo prijavljeno je da su u Višegradu u rijeci Drini pronađene bombe, rekla je Srni portparol Centra Danka Tešić.

Ona je pojasnila da su u srijedu, 23. marta, ribolovci prijavili da su uočili bombe u vodi.

– Nemamo informaciju da su uklonjene, vjerovatno je voda u međuvremenu nadošla i da su one ponovo pomjerene. Obavijestili smo Civilnu zaštitu koja bi to trebalo da ukloni – rekla je ona.

Civilna zaštita: Bombe još nisu uklonjene zbog povišenog vodostaja

Dvadeset ručnih bombi, koje su pronađene u rijeci Drini kod Višegrada, još nisu uklonjene zbog povišenog vodostaja, rečeno je Srni u opštinskoj Civilnoj zaštiti.

Šef Civilne zaštite u Višegradu Ljilja Pavlović rekla je da će bombe ukloniti Deminerski republički tim Civilne zaštite “A” kada se smanji nivo rijeke.

Bombe su pronađene uz obalu lijeve strane Drine, 300 metara nizvodno od mosta Mehmed paše Sokolovića. Mjesto na kome su pronađene bombe obilježeno je žutom trakom upozorenja.

Pavlovićeva kaže da su bombe vjerovatno ostavili nesavjesni građani, te je apelovala da stanovnici, ukoliko primijete ili posjeduju bombe, prijave na besplatne telefone 121 i 122.

Ona je dodala da se uklanjanje minsko-eksplozivnih sredstava vrši po prioritetima, odnosno po njihovom značaju.

U Civilnoj zaštiti kažu da su i ranije pronalazili bombe u rijeci Drini i Rzavu, ali da je ovo do sada najveća pronađena količina koja je pronađena.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA