Šok u Velikoj Kladuši: Uhapšen osumnjičeni za polni odnos s djetetom

772

Na području Velike Kladuše danas je uhapšeno lice čiji su inicijali A.K, osumnjičeno za krivična djela polni odnos sa djetetom u vezi sa krivičnim djelom iskorištavanje djeteta ili maloljetnika radi pornografije.

Služba za socijalni rad iz Velike Kladuše preuzela je dvoje djece, koja će biti pod njihovim nadzorom i starateljstvom do daljeg.

Iz Federalne uprave policije (FUP) saopšteno je da su policijski službenici, postupajući po naredbi Opštinskog suda u Velikoj Kladuši, a pod nadzorom Tužilaštva Unsko-sanskog kantona (USK), izvršili pretres na jednoj lokaciji na području opštine Velika Kladuša, a da je u toku drugi pretres na istom području.

Prilikom pretresa pronađena je i privremeno oduzeta kompjuterska oprema, mobilni telefoni, SIM kartice, optički mediji, dva bajoneta i drugi predmeti koji se dovode u vezu sa tim krivičnim djelima.

Lice lišeno slobode danas će biti privedeno u službene prostorije FUP-a u Bihaću radi kriminalističke obrade, nakon čega će u zakonskom roku, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i počiniocu, biti predato Tužilaštvu USK na dalje postupanje.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA