UEFA: Bio je penal za Partizan

570

Sudijska komisija Evropske fudbalske unije (UEFA) procijenila je da je Partizan bio oštećen za penal na 150. ‘vječitom derbiju’ sa Crvenom zvezdom.

Kako prenose “Večernje novosti”, Fudbalski savez Srbije se obratio Sudijskoj komisiji UEFA sa molbom da pošalje stručno mišljenje o spornim detaljima sa 150. derbija, koji je odigran proteklog vikenda.

Prema dokumentu, u koji su “Večernje novosti” imale uvid, a koji je potpisalo više stručnjaka, jasno je da je Komisija procijenila da je Partizan oštećen za penal, ali i da mu je bio poništen regularan gol u 46. minutu jer nije bilo ofsajda.

Uprkos takvom viđenju od strane UEFA, Sudijska komisija je donijela potpuno drugačiji zaključak – da je sudija Vlado Glođović donio ispravnu odluku da ne svira jedanaesterac za Partizan. Ipak, procijenjeno je da je jedan od pomoćnih arbitara oštetio ‘crno-bele’ pokazavši da je bio ofsajd, iako nije bilo nedozvoljene pozicije u toj situaciji.

Prema pisanju “Večernjih novosti”, dokument iz UEFA je naišao na neodobravanje jednog, za sada neimenovanog člana Sudijske komisije FSS , koji se usprotivio takvom razvoju događaja.

Uz sve to, desilo se da nijedan od članova Sudijske komisije nije želio da stavi potpise na svoje konačne odluke kada su saznali da će saopštenje sa sastanka da se pojavi u javnosti poslije logičnog i velikog pritiska novinara i sportske javnosti.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA