U Doboju formirano novo privredno udruženje „Privrednik“ (VIDEO)

778

U Doboju je danas formirano novo Privredno udruženje s’ ciljem poboljšanja rada privrednih društava.

Predstavnici novoformiranog udruženja „Privrednik“, sa prvim čovjekom grada Doboj, razgovarali su o ključnim problemima iz ove oblasti. Kako iz gradske uprave kažu, potrebno je još finansijskih sredstava kako bi se rješili broji problemi privrednika koji nisu uspjeli sanirati štetu poslije katastrofslnih majskih poplava. Za dodatna novčana sredsva, potrebno je ispuniti i određene uslove

– Ja se nadam da ćemo u tom polju raditi, jer privrednici očekuju ta tri miliona, što će grad znači, što smo dobili odlukom Fonda solidarnosti zadatak da smo mi dužni da dignemo, znači da vraćamo taj kredit. Ali ono što smo mi danas rekli, mi nemamo kriterijuma za to. Trebamo napraviti kriterije, ako dobijemo odluku, da imamo i kriterije i banku koju bi mi našli da dignemo ta sredstva i podijelimo privrednicima koji su poplavljeni, rekao je gradonačelnik Doboja Obren Petrović.

– Zajednički stav je da privrednici i Odjeljenje za privredu naprave kriterijume za dodjelu svih ovih navedenih sredstava. Jednostavno smo imali priliku i uvjerili se da dosadašnja podjela sredstava nije baš bila onakva kakva bi trebala da bude, transparentna sa određenim kriterijumima kako bi svi bili u prilici da dobiju sredstva za koja su aplicirali i za koja snose odgovornost, istakla je predsjdnica Privrednog udruženja Rankica Panić.

Dobijanjem dodatnih novčanih sredstava, privrednici se nadaju boljoj i stabilnijoj situaciji. Iz pomenutog udruženja, pozivaju sva zainteresova privredna društva koja imaju namjere da šire svoje poslovne aktivnosti, da im se pridruže.

Autor: Biljana Đukić

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA