Stefanović: Nadležni spremni za dodatne padavine

752

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je da su nadležni spremni da hitno reaguju i zaštite građane i imovinu ukoliko Srbiju budu zahvatile dodatne obilne padavine.

“Svi kapaciteti i resursi države biće angažovani kako bi se u narednih 36 sati, kada se prema vremenskoj prognozi očekuje jaka kiša, zaštitili građani i njihova imovina”, rekao je Stefanović danas u Nišu.

On je istakao da će, ukoliko bude potrebe, u zaštiti stanovništva i imovine biti angažovan i Rusko-srpski humanitarni centar.

“Situcija se prati iz sata u sat i na svaku promenu se upućuju ili dodatne snage ili se postojeće pravovremeno raspoređuju na terenu”, rekao je Stefanović prilikom obilaska Vatrogasno-spasilačkih jedinica, prenose beogradski mediji.

On je naveo da vremenske prognoze ukazuju da će udarnim talasom, koji se očekuje, biti ugroženi Bor, Zaječar i Pirot, kao i mjesta koja su već zahvaćena poplavama Čačak, Lučani i Kraljevo.

Zamjenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Jovica Draganić tokom posjete najugroženijim područjima u Čačku i Lučanima najavio je da će Vojska učiniti sve što je potrebno da se otklone nastale štete od poplava, osiguraju bedemi i preduprijede eventualne teže posljedice.

Prema zahtjevu Ministarstva unutrašnjih poslova, jutros su dodatne snage Vojske Srbije upućene u Niš, Pirot, Bor i Zaječar, gdje će, takođe, biti angažovane i inžinjerijske mašine i motorna vozila, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

“Ono što nam je potrebno jesu pravovremeni zahtevi lokalne samouprave za naše dalje angažovanje i saradnja svih subjekata angažovanih u ovoj vanrednoj situaciji”, rekao je Draganić, navodi se u saopštenju.

Vlada Republike Srbije proglasila je 10. marta vanrednu situaciju na teritoriji Srbije.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA