Šta nam spremaju Sirotanovići?

778

Članovi banjalučkog Antikulturnog teatra (AKT) “Alija Sirotanović” su odlučili da scenu podijele sa manje ili više poznatim stand up komičarima iz BiH. Naime, Sirotanovići u narednom periodu pripremaju seriju Open mic nastupa. Primarni cilj im je, kako su naveli, da iz ovog događaja izraste bar jedan novi komičar.

– To je u planu, da pokušamo da dovedemo još neke ljude koji imaju smisla za humor i ostalo, i da dovedemo, hajde da kažem, da izvedu nešto, da pokažu šta znaju. E sad, što kažu, još ne znamo kad će to biti iz razloga što čekamo, je li, kako se kaže onu bitnu stavku finansijsku podršku. Čim to bude, biće i ovo – kaže Dušan Jokić, član AKT “Alija Sirotanović”.

Za članove ovog teatra komedija je način života, a situacija u BiH stalna inspiracija. Njihov nastup čine kratki skečevi, šaljive pjesme i stendap komedija, kojima na originalan i duhovit način publici prenose istinu i sumornu svakodnevicu. Smatraju da komičara na sceni nikada nije puno, a sa nama su podijelili mišljenje o stanju na BiH sceni.

– Ja bih rekao kao i sve u BiH. Ima tu potencijala, ali je ono problem što ti tu nemaš neke prave podrške. A što se tiče te neke scene, Banjaluka ima Sirotanoviće, je li, dok recimo Mostar ima, oni su se bazirali isključivo na tu komediju s nogu, stendap komediju. Oni imaju dosta tih open majkova, tih otvorenih mikrofona i tih takmičenja – dodaje Dušan.

– Sarajevo kao centar, ja sam iskreno očekivao više, ali oni tu imaju više, hajde da kažem kao glavni grad trebalo bi se više dešavati. Imaju jednog izuzetnog komičara, a to je Filip Andronik, koji je po meni možda u BiH i broj jedan – zaključuje Dušan.

Svi koji su zainteresovani da se oprobaju na sceni kao stand up komičari, moći će da učestvuju na ovom događaju. U zavisnosti od interesovanja biće organizovane Radionice stendap komedije. Informacije o prijavi svi zainteresovani će moći da dobiju na fejsbuk stranici Sirotanovići ili na nastupima ovog trojca.

Novinar: Jelena Milovanović

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA