Srpski strijelci se vratili sa EP: Medalje sijaju do Rija

443

Sedam medalja za Srbiju u Đeru. Srpski strijelci napravili su veliki uspjeh na Evropskom prvenstvu u Mađarskoj, gdje su u ukupnom plasmanu zauzeli četvrto mjesto po broju odličja. Kada bi uzeli u obzir samo olimpijske discipline, Srbija bi vjerovatno bila najdominantnija reprezentacija u Evropi u ovom trenutku.

Zorana Arunović je težak period ostavila iza sebe i u Beograd se vratila sa tri medalje oko vrata, od kojih svaka sija drugačijim sjajem.
– Moram da priznam da mi je bronza najbitnija, jer je to moje prvo pojedinačno odličje u seniorskoj konkurenciji sa evropskih prvenstava – priča Zorana. – Što se tiče ekipnog srebra, došlo je poslije jednog sušnog perioda. Sigurna sam da imamo kvalitet za zlato i da ćemo to pokazati već na narednom takmičenju.

Pored Arunovićeve, pojedinačnu medalju osvojila je i Andrea Arsović – zlato vazdušnim pištoljem.

– Presrećna sam poslije ovakvog rezultata – nije krila zadovoljstvo Andrea. – Olimpijska godina je veoma teška i naporna i nosi veliki pritisak. Tako da mi je drago što sam uspjela da napravim veliki pomak i da pređem velike barijere. Konkurencija je bila ogromna, jer je EP u Đeru bilo posljednja prilika za olimpijsku vizu. Mi ćemo imati to zadovoljstvo da u Riju nastupimo i prije Igara na Svjetskom kupu, tako da ćemo se unaprijed upoznati sa uslovima.

Miksevi u sastavu Arunović – Mikec, kao i Arsović – Stefanović su, takođe, postali šampioni Evrope. Zlatna je bila i ženska juniorska reprezentacija (Babić, Vukašinović, Kolarević), dok su seniorke (Arunović, Zarić, Veličković) srebrne. Muški tim (Mikec, Grgić, Petrov) je takmičenje okončao na trećem mjestu sa bronzanom medaljom.

SJAJNE JUNIORKE
Mlada Milica Babić osvojila je ekipno juniorsko zlato sa Sanjom Vukašinović i Marijom Kolarević i bila peta u pojedinačnom finalu vazdušnom puškom:

– Prošle godine u Arnhemu na EP vazdušnim oružjem bile smo “bronzane”, na EP u Mariboru MK oružjem “srebrne”, a u Đeru smo došle do zlata sa debitantkinjom u ekipi Marijom Kolarević, koja je sjajno gađala i bila blizu pojedinačnog finala. Ostale smo Sanja i ja bez pojedinačnih medalja, ali smo sebi obećale da ćemo do kraja juniorske karijere i njih osvojiti. Hvala mom treneru Brankici Babić koja mi je bila velika podrška u Đeru.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA