Šešelj traži od Haškog tribunala 12 miliona evra

587

Predsednik SRS Vojislav Šešelj je poslije oslobađajuće presude u Haškom tribunalu rekao da su sudije donijele jedinu moguću presudu sa pravnog aspekta.

– Maloprije su me obavijestili moji saradnici koju presudu je donio Haški tribunal. Pojavilo se dvoje časnih i poštenih sudija koji su pokazali da su profesionalizam, čast i obraz iznad svakog političkog pritiska. Odoljeli su svim pritiscima i donijeli, sa pravnog aspekta, jedinu moguću presudu. Izražavam ogromno žaljenje što moji bliski prijatelji Milan Martić, general Zdravko Tolimir, koji je pogubljen u Haškom tribunalu, Radovan Karadžić i neki drugi nisu imali u Sudskom vijeću časne sudije. I oni bi bili oslobođeni, dodao je Šešelj.

U prvom obraćanju nakon izricanja oslobađajuće presude Šešelj je rekao da je znao da će biti oslobođen svih optužbi.

– Znao sam da ništa ne mogu dokazati, rekao je Šešelj i istakao da je raskrinkao sva lažna svjedočenja i falsifikona dokumenta, rekao je Šešelj i napomenuo da je još 2012. godine podnio zahtev Haškom tribunalu za odštetu od 12 miliona evra.

– Neću tražiti odštetu od Republike Srbije, istakao je Šešelj.

“- oj stav prema Haškom tribunalu nije se ni za dlaku promijenio. Onog trenutka kada sam krenuo u Hag znao sam da mi nijedan zločin ne mogu dokazati. Kad sam završio svoj posao i pobijedio, nije me mnogo interesovala ni kazna. Možda sam mogao malo da dobijem, da ne bi besnili protivnici Srba, rekao je Šešelj.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA