Šamac: Oštetio budžet Srpske za 596.969 KM

730

Policija iz Doboja podnijela je izvještaj Okružnom tužulaštvu protiv lica čiji su inicijali R.K. iz Šamca da je kao odgovorno lice u šamačkom Vodoprivrednom preduzeću “Ušće Bosne” AD pribavio preduzeću protivpravnu imovinsku korist od 596.969 KM, za koliko je oštećen budžet Republike Srpske.

Prilikom prijava količine eksploatisanog šljunka i pijeska i obračuna vodne naknade po metru kubnom izvađenog materijala, koje je dužan jednom mjesečno podnositi Јavnom preduzeću “Vode Srpske” Bijeljina, prijavljeni R.K. je od 1. januara 2010. godine do 31. decembra 2014. godine neistinito prikazivao količinu eksploatisanog šljunka od 166.709,98 metara kubnih iz vodotoka rijeke Bosne, saopšteno je iz dobojskog Centra javne bezbjednosti.

Na osnovu podataka Uprave za indirektno oporezivanje BiH i dokumentacije akcionarskog društva, inostranim i domaćim kupcima u navedenom periodu prodato je ukupno 565.757 metara kubnih šljunka.

Za utvrđenu razliku od 399.047 metara kubnih izvađenog šljunka koja nije prijavljena i na koju nije obračunata i plaćena vodna naknada u ukupnom iznosu od 596.969 KM, prijavljeni R.K. je uskratio sredstva koja predstavljaju javni prihod Republike Srpske.

Na ovaj način Vodoprivrednom preduzeću “Ušće Bosne” Šamac pribavljena je protivpravna imovinska korist u ukupnom iznosu od 596.969 KM, za koji iznos je oštećen budžet Republike Srpske.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA