Rijeka Mlječanica čeka sanaciju i uređenje korita

720

Poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Darko Banjac izjavio je danas da postoji relana i opravdana potreba da programom sanacije vodozaštitnih objekata u Kozarskoj Dubici bude obuhvaćena i sanacija korita rijeke Mlječanice u Mirkovcu, na području mjesne zajednice Međuvođe.

– Direkor Javne ustanove `Vode Srpske` Milan Kikić danas je sa nama, na licu mjesta vidio taj problem i obećao da će čišćenje korita rijeke Mlječanice morati da bude izvršeno, jer je to realan problem koji nije rješavan u sadašnjem projektu, te da će se iz Fonda solidarnosti morati pronaći dodatna sredstva da bi se taj problem riješio – rekao je Banjac.

On je naglasio da je taj problem posebno izražen u Mirkovcu kod mosta, jedine putne komunikacije prema 20 do 30 domaćinstava, te podsjetio da je rijeka Mlječanica već izlazila iz svog korita i ugrožavala sela Hajderovci, Čelebinci i dio sela Međuvođe.

– Nadam se da će obećanje biti održano i da će Javna ustanova `Vode Srpske` taj projekat, čija je vrijednost 500.000 KM, realizovati tokom naredne godine, a ja sam tu kao narodni poslanik da na to napominjem – rekao je Banjac.

On je najavio da će Kikić u Kozarskoj Dubici boraviti i sutra, za kada je planirana posjeta lokaciji na kojoj se izvode radovi na sanaciji savskog nasipa i lokaciji već završenog projekta sanacije odbrambenog nasipa u Vriocima.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA