Renault Kaptur po ukusu Rusa: Manje urban, više SUV

650

Francuski proizvođač predstavio je verziju modela Captur za rusko tržište.

Osim djelimično promijenjenog imena – automobil će se u Rusiji prodavati kao Kaptur – u odnosu na evropsku verziju vozilo ima povećano odstojanje od tla (204 mm) a na raspolaganju je i pogon na sva 4 točka. Pored toga, Kaptur je od Captura duži za 211 mm, širi za 35 mm i viši za 47 mm.

CaptureStilske razlike između dvije verzije su minimalne i obuhvataju drugačije farove, masku hladnjaka i prednji branik, kao i nova LED dnevna svjetla, dok su pozadi redizajnirana stop svjetla.

kaptur

Sistem oslanjanja je više prilagođen vožnji van asfalta nego kod evropskog modela, jer u ruskoj varijanti ovaj mali SUV neće biti tek običan urbani automobil. Zahvaljujući povišenom odstojanju od tla, Kaptur je u stanju da savlada i zahtjevnije terene. Dozvoljeni napadni ugao prilikom prilaska prepreci je 20 stepenim, a pri silasku ovaj ugao iznosi 31 stepen.

kaptur 2

U standardnu opremu spadaju i elektropodizači prozora, otključavanje i zaključavanje bez ključa, startovanje motora pritiskom na dugme, dok se kao opcija može dobiti Med Nav multimedijalni sistem sa sedmoinčnim ekranom osjetljivim na dodir i Bluetooth konekcijom.

S obzirom na ruske uslove eksploatacije, koji podrazumijevaju duge i hladne zime, kupcima su uz doplatu dostupni i grijači prednjih sjedišta i vjetrobranskog stakla.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA