Terorista iz Pariza ranjen i uhapšen u Briselu

613

Salah Abdeslam, terorista koji se sumnjiči za učešće u napadima u Parizu 13. novembra, uhapšen je u toku antiterorističke akcije u Briselu, potvrdili su policijski zvaničnici.

Državni sekretar Belgije Teo Franken potvrdio je da je uhapšen glavni osumnjičeni za terorističke napade u Parizu Salah Abdeslam.

Kako je ranije saopšteno, on je ranjen u nogu i uhapšen u briselskoj oblasti Molenbek, u kojoj specijalne policijske snage vode veliku antiterorističku operaciju. Inače, Abdeslam je u ovoj četvrti živio i prije terorističkih napada u Parizu.

– Uhapsili smo ga, napisao je Franken na svojoj stranici na Tviteru.

Policija je navela i da se najmanje još jedan osumnjičeni krije na mjestu gdje je u toku racija u Briselu.
Gradonačelnica briselskog predgrađa Molenbeka, Fransoaz Šepman, potvrdila je da su u operaciji ranjene dvije osobe i da akcija još traje.

Francuski predsjednik Fransoa Oland potvrdio je novinarima u Briselu da je u toku važna policijska operacija u Molenbeku koja se dovodi u vezu sa terorističkim napadima u Parizu.

U toku racije došlo je do pucnjave, a ispaljene su i šok granate, prenijeli su lokalni mediji.

Salah Abdeslam je glavni osumnjičeni za terorističke napade 13. novembra u kojima je ubijeno 130 osoba, a od tada je u bjekstvu.

Belgijsko federalno tužilaštvo saopštilo je ranije da su u jednom briselskom stanu koji je policija pretresla ove nedjelje, pronađeni otisci prstiju Salaha Abdeslama. Belgijski premijer Šarl Mišel morao je hitno da napusti samit EU i Turske u Briselu.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA