Prijedor: 10 godina postojanja Turističke organizacije (VIDEO)

3226

U Turističkoj organizaciji Prijedora tvrde da je ovaj grad postao prepoznatljiva turistička destinacija. Pohvalili su se projektima koji su realizovani tokom proteklih deset godina, a najviše su ponosni na razvoj biciklističkog turizma.

– To je ono što je Turistička organizacija grada Prijedor prepoznala kao šansu za razvoj turizma. Tim putem smo krenuli i nadam se da ćemo i dalje nastaviti – rekla nam je Amira Ganić, direktor Turističke organizacije Prijedora.

Kozara je bez sumnje najveći turistički potencijal Potkozarja. Tu je i rijeka Sana, ali i brojni drugi sadržaji koji privlače sve veći broj turista.

– Tek sada kada se turizam razvija vidimo da nisu samo Kozara i Sana turistički potencijali Prijedora. Imamo još mnogo turističkih destinacija i projekata koji su prihvatljivi i mladima i starima i koji su regionalnog karaktera – dodao je Marko Pavić, gradonačelnik Prijedora.

– Ono što je, zaista, potrebno jeste promocija investicija u oblasti turizma, kako bi se privukli potencijalni investitori – smatra Nada Jovanović, direktor Turističke organizacije RS.

Prijedor, kao i ostali gradovi Srpske, ima čime da se pohvali kada je u pitanju turistička ponuda, smatra Lejla Rešić. Dodaje da su rukotvorine iz Srpske privukle veliku pažnju na Kongresu lokalnih i regionalnih vlasti održanom u Strazburu prije dvije godine.

– Ljudima u Savjetu Evrope su bile jako interesantne one naše torbe, vunene čarape i slično. To su, zaista, blaga i bogatstva. Mislim da Prijedor ima ogroman potencijal, jer njegujemo ono što je naše i što je vrijedno – izjavila je Lejla Rešić, ministar uprave i lokalne samouprave RS.

Turistička organizaciji u gradu na Sani organizator je i brojnih značajnih manifestacija. Neke od njih su “Dani zime na Kozari”, “Zlatne ruke Potkozarja”, “Dani meda”, “Veče domaće kuhinje” i brojne druge.

Novinar: Branka Dakić

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA