Prijateljski odnosi, bez otvorenih pitanja

615

Član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić i premijer Maroka Abdelilah Benkiran ocijenili su da su odnosi dvije zemlje veoma dobri i prijateljski, bez otvorenih pitanja.

Ivanić, koji je u dvodnevnoj posjeti Maroku, danas je informisao Benkirana o unutrašnjo-političkoj situaciji u BiH i procesu evropskih integracija koje su, kako je rekao, neophodne za stabilnost zemlje, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

U saopštenju je navedeno da Maroko, kao jedna od najstabilnijih afričkih zemalja, vodi politiku dobre saradnje sa svim zemljama ubrzanog ekonomskog razvoja i učestvuje u najvažnijim međunarodnim forumima.

Maroko poseban značaj pridaje borbi protiv nasilnog ekstremizma i radikalizma bilo koje vrste, te njeguje tradicionalni multikulturalizam zajednice.

Ivanić i Benkiran razgovarali su i o prilivu velikog broja migranata iz Afrike, te konstatovali da samo stabilnost i ekonomski razvoj afričkih zemalja mogu spriječiti dalje masovne migracije.

Oni su izrazili zadovoljstvo zbog prijateljstva dvije zemlje i njihovih naroda, kao i uvjerenje da će dobri odnosi biti nastavljeni.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA