Počinje “Vivaldi forum” na Mokroj Gori

495

Sedmi proljećni “Vivaldi forum” počinje danas na Mokroj Gori, a održava se uz institucionalnu podršku Srpske asocijacije menadžera Srbije, potvrdio je Srni direktor foruma Dragan Petrović.

– Cilj `Vivaldi foruma` je da se krene napred u promene sa onim što već imamo u rukama, a u rukama imamo već dosta, samo toga nismo previše svesni – kaže Petrović.

On ističe da će ovogodišnji “Vivaldi forum” okupiti eminentne stručnjake iz oblasti ekonomije i spoljne politike, među kojima su direktori, vlasnici i preduzetnici, koji Srbiju vide kao odgovornog i stabilnog igrača u svijetu.

Uvodno predavanje održaće Asle Toje, direktor istraživanja na norveškom Nobelovom institutu iz Osla, a tema o kojoj će govoriti je “Novi svjetski /ne/poredak – Geopolitika u Evropi”.

U nastavku predavanja o temi “Preduzetničke inicijative” govoriće Daniel Boehi sa Faunder instituta iz SAD, kao i njegovi partneri Bogdan Đurić, Milivoje Čalija, te Rade LJubojević.

Za petak, 25. marta, najavljene teme o kojima će se govoriti jesu “Novi trendovi u poslovanju”, čiji je moderator glavni i odgovorni urednik NIN-a Milan Ćulibrk, o temi “Od Vardara pa do Triglava” govoriće moderator iz Unika osiguranja Nikola Đukić, o temi “Srpski Milenijalsi na radnom mestu” govoriće Marijana Agić Molnar, a o temi “Od mene do promene” govoriće Srđan Janićijević, osnivač Mokrogorske škole menadžmenta.

U subotu, 26. marta, predavanja o temi “Da li nam je potrebna elita?” održaće moderator Aleksandar Gajšek, režiser Emir Kusturica i akademik Matija Bećković.

Proljećni “Vivaldi forum” okupiće oko 100 učesnika i predavača, a biće završen u subotu, 26. marta.

“Vivaldi forumi” organizuju se četiri puta godišnje, simbolično početkom svakog godišnjeg doba, i predstavljaju mjesto susreta, povezivanja, razmjene iskustava i mišljenja stručnih ljudi iz privrednog, društvenog i kulturnog života s ciljem unapređivanja uslova poslovanja našeg društva.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA