PDP: Uvlačenje politike u akciju SIPA-e

863

Partija demokratskog progresa /PDP/ smatra da je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik “neobično nervoznim izjavama” u kojima krivi instituciju koja se bavi istragama kriminala i korupcije, pokazao zapravo da je odlično informisan o tome kako su zaista radili ljudi u Agenciji za bankarstvo i Investiciono–razvojnoj banci Republike Srpske.

U ovoj stranci tvrde da je ničim izazvano uvlačenje politike u redovnu akciju Agencije za istrage i zaštitu BiH /SIPA/ predstavlja direktno miješanje Dodika u rad institucija i očigledan signal da “nešto nije u redu u vrhu vlasti u Srpskoj”.

U PDP-u smatraju da je Dodik današnjom, kako navode, izuzetno nervoznom reakcijom na hapšenja SIPA-e u Agenciji za bankarstvo i Investiciono–razvojnoj banci, “očigledno stao na stranu kriminala u Republici Srpskoj”.

Iz Tužilaštva BiH saopšteno je da su pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH /SIPA/ jutros lišili slobode više lica osumnjičenih da su oštetili Bobar banku i bankarski sektor za 123 miliona KM i na taj način nanijeli štetu bankarskom sistemu u finansijskom statusu BiH.

Tužilaštvo će sutra uputiti prijedlog za određivanje pritvora licima uhapšenim u akciji “Lavina”, nakon čega će biti poznat njihov identitet, potvrđeno je Srni u Tužilaštvu.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA