Organizacija “TIKA” investiraće u obnovu trebinjskog Kulturnog centra (VIDEO)

850

TIKA, Turska organizacije za međunarodnu saradnju investiraće sredstva u kompletno renoviranje trebinjskog Kulturnog centra. Ovo će biti prva investicija ovakve vrste, nakon izgradnje nekadašnjeg Doma kulture 1969. godine.

Svi potrebni građevinski radovi, uređenje biskopske i pozorišne dvorane, izgradnja TV studia, samo je dio onoga što je TIKA, Turska organizacija za međunarodnu saradnju planirala da uradi u trebinjskom Kulturnom centru. Kako je rekao potprerdsjednik ove organizacije koliko će se sredstava uložiti nije bitno.

– Mi generalno ne želimo da pričamo o kojoj je cifri riječ, jer kad govorimo o cifri zaboravlja se važnost projekta, , iz tog razloga bitno je da se uradi ono što je potrebno, kada se otkrije cijena onda kao da je riječ o nekoj trgovini, a ovdje smo da ostvarimo najbolje međuljudske odnose i odnose između naših srca, rekao je potpredsjednik Turske organizacije za međunarodnu saradnju Sureja Polat.

– Adaptacija i rekonstrukcija Kultrurnog centra podrazumjeva potpunu rekonstrukciju i adaptaciju, uz finansiranje TIKE i to je doprinos apsolutnoj saradnji između Grada Trebinja građana Trebinja i Turske države i kulturnih institucija Turske, kazao je gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević.

Ova investicija, po riječima direktora Kulturnog centra Dejana Bodiroge, bitna je investicija ne samo za ovu institucija, nego za kompletno Trebinje. Rekonstrukcija će se odnositi najviše na građevinske radove, jer ova institucija nije rekonstruisana od 1969. godine, kada je izgrađena.

– Mnogo stvari će se uraditi na poboljšanju tehnike u samome objektu, tako d aćemo imati najsavremeniju pozorišnu i bioskopsku salu, pored sala praviće se TV studio i još neke stvari koje su isključivo vezane za tehniku oko Galerije, sala, tako da će svi umejtnioci imati mnogo bolje uslove za rad i za prikazivanje onoga što stvaraju, istakao je direktor Kulturnog centra Trebinje Dejan Bodiroga.

Za kompletnu adaptaciju potrebno je oko tri mjeseca, od početka radova. Početak radova se očekuje krajem aprila mjeseca, do kada će se završiti tenderi za izbor izvođača radova.

Autor: Nebojša Kolak

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA