Optužnica protiv 12 lica u slučaju “Holidej In”

690

Tužilaštvo Kantona Sarajevo podiglo je danas optužnicu protiv 12 lica u predmetu “Holidej in” zbog više krivičnih djela.

Iz Tužilaštva Sarajevskog kantona saopšteno je da je optužnica podignuta protiv Alena Čengića, Adnana Hadžibajrića, Mehmeda Puškića, Vahida Alića, Jasmina Kulenovića, Sabine Bajraktarević, Jasmine Šehović, Nermana Čehe, Dragana Koledina, Adisa Skorupana, Senaida Didika i Kemala Elkeza.

Čengić, Hadžibajrić, Puškić, Alić, Kulenović, Bajraktarević, Šehovića, Čeho, Koledin i Skorupan terete se da su od juna 2014. do juna 2015. godine počinili krivično djelo organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelima poreska utaja, ugrožavanje bezbjednosti, teška krađa, oštećenje tuđe stvari i organizovanje otpora.

Optužnica Čengića tereti da je, zajedno za Didikom i Elkezom, počinio krivično djelo navođenje na prostituciju.

Tužilačka istraga u ovom predmetu trajala je više od šest mjeseci.

Riječ je o do sada najkompleksnijoj istrazi ovog tužilaštva koja je rezultirala otkrivanjem i procesuiranjem više krivičnih djela.

Tužilaštvo Kantona Sarajevo, uz optužnicu, predložilo je i produženje mjere pritvora za Čengića, Puškića, Hadžibajrića, Alića, Kulenovića i Čehu.

Optužnica je proslijeđena Kantonalnom sudu u Sarajevu na potvrđivanje.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA