Nova oprema za vršenje uviđaja i info table (VIDEO)

1051

Predstavnici Auto-moto saveza RS i Ministarstva saobraćaja i veza Srpske, uručili su danas predstavnicima Ministarstva unutrašnjih poslova komplete za vršenje uviđaja saobraćajnih nesreća i info-table sa oznakom radarske kontrole.

Dvadeset kompleta za vršenje uviđaja na mjestu saobraćajne nezgode i pedeset tabli sa oznakom radarske kontrole, ukupno vrijednih preko 25. 000 km, čine donaciju koju su Auto-moto savez RS i Ministarsvo saobraćaja i veza Srpske uručili predstavnicima Ministarstva unutršnjih poslova RS. Predstavnici Automoto saveza kažu da na ovo ne gledaju kao na donaciju nego kao na preventivu, sve u cilju poboljšanje uslova rada. Posao će se ovako, kažu, raditi, brže i bolje.

– Mi kojim imamo posebnu naknadu nakon registracije mi želimo da naši vozači, koji su imali saobraćajnu nesreću, da se uviđaj odradi što prije. Da ne čekamo neko drugo rapoloživo sredstvo koje je za to potrebno nego da se uviđaj što prije završi kako bi se saobraćajnica oslobodila i osposobila za normalno odvijanje saobraćaja i da ne bi nastala nova saobraćajna nezgoda – izjavio je generalni sekretar Auto-moto savez RS, Ranko Babić.

– Mogu da kažem da smo ovaj projekat započeli prije godinu dana i da smo sada uspjeli da ga realizujemo. Vrijednost ove donacije je sigurno preko 25.000 maraka. Neseseri za uviđaje su potrošni materijali i oni policiji trebaju. Oni donprinose kvalitetnijem vršenju uviđaja, kao što je gospodin Babić i rekao – rekao je zamjenik direktora policije, Darko Ćulum.

Informacije sa terena ukazale su na potrebu da se na određenim lokacijama širom RS dodatnim tablama obilježe najkritičnija mjesta na kojima je potrebno postaviti nove nabavljene radare.

– Svaki vozač kada vidi ovu dopunsku tablu kod znaka 50 ili 60, treba da obrati pažnju da taj znak nije bez potrebe postavljen da ta tabla nije besmisleno postavljena, da obilježimo taj dio puta, kako bi vozač smanio svoju brzinu i na taj način spriječiti nastanak saobraćajne nesreće – kaže Babić.

Tokom 2015. godine izvršeno je 9.300 uviđaja nakon saobraćajnih nesreća, a poginulo je 150 lica. Najčešći uzrok nesreća bila je neprilagođena brzina.

Autor: Jelena Milovanović

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA