Nema zvanične informacije da će Crna Gora biti nova migrantska ruta

620

Crnogorski ministar rada i socijalnog staranja Zorica Kovačević izjavila je danas u Podgorici da njeno ministarstvo nema zvaničnu informaciju da će Crna Gora postati dio migracione rute, ali pripremaju sve aktivnosti u vezi sa potencijalnim prilivom izbjeglica.

Ona je rekla da ministarstva spoljnih i unutrašnjih poslova imaju dnevnu komunikaciju sa zemljama u okruženju i predstavnicima EU.

– Pratimo šta radi EU i koje preporuke daje, tako da prema svim tim kretanjima i mi preduzimamo aktivnosti – rekla je Kovačevićeva novinarima nakon današnje sjednice Vlade.

Ona je istakla da će, u slučaju priliva migranata, biti primijenjen plan aktivnosti koji je Vlada usvojila prošle godine, prema kojem Koordinacionim odborom rukovodi potpredsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković i postoji Operativni tim u čijem su sastavu predstavnici svih ministarstava, Crvenog krsta i nadležnih institucija.

– Danas smo na sjednici Vlade imali izvještaj Operativnog tima i razgovarali o trenutnoj situaciji koja se mijenja iz dana u dan. Zaključak Vlade je da Operativni tim izvještava svakog utorka komisiju kakva je situacija na terenu -navela je Kovačevićeva.

Ona je dodala da se pripremaju sve aktivnosti u vezi sa potencijalnim prelaskom migranata preko države ili obezbjeđivanjem smještaja za njih.

– Vlada je dala nalog da Operativni tim redovno obavještava predsjednika Koordinacionog odbora i šefa Opretivnog tima i Vlada će svakog utorka na sjednicama komisije takođe davati ocjenu stanja na terenu – rekla je Kovačevićeva.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA