Ministarstvo prosvjete i kulture prihvatilo poziv Sindikata

666
Predsjednik Sindikata obrazovanja, nauke i kulture Republike Srpske, Dragan Gnjatić

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske prihvatilo je poziv Sindikata obrazovanja, nauke i kulture na pregovore s ciljem zaključivanja novog Posebnog kolektivnog ugovora za zaposlene u oblasti obrazovanja i kulture. U ovom ministarstvu Srni je rečeno da se usaglašava termin sa predstavnicima Sindikata obrazovanja, nauke i kulture o prvom zajedničkom sastanku, kada će i zvanično početi pregovori.

Predsjednik Sindikata obrazovanja, nauke i kulture Republike Srpske Dragan Gnjatić rekao je ranije danas da će, ukoliko Vlada Srpske ne pristane na pregovore o novom posebnom kolektivnim ugovoru i donese pravilnik o radu koji je u nadležnosti poslodavca, na šta ima pravo prema novom Zakonu o radu, Sindikat donijeti odluke o budućoj sindikalnoj borbi.

On je na konferenciji za novinare u Banjaluci, u pauzi sjednice Republičkog odbora Sindikata obrazovanja, nauke i kulture, pojasnio da, prema novom Zakonu o radu, rok za pristupanje pregovorima u vezi sa novim Posebnim kolektivnim ugovorom ističe u nedjelju, 20. marta, te da je sindikat resornom ministru uputio tri dopisa, kojim je tražio pristupanje pregovorima, ali da se u Ministarstvu još nisu izjasnili.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA