Milko Đurovski novi trener “Slavije” (VIDEO)

1299

Nakon što je Veljko Dovedan podnio ostavku na mjesto šefa stručnog štaba Sokolova, izbor njegovog nasljednika pao je na nekadašnjeg legendarnog napadača beogradskih vječitih rivala Crvene Zvezde i Partizana, Milka Đurovskog. Kao igrač nekoliko puta je igrao u Sarajevu, a sada mu se, kako kaže, ispunila želja da na ovom prostoru radi i kao trener.

– Ja bih se zahvalio. Meni je strašno drago, bila mi je želja da dođem tu u Sarajevo. Ispunila mi se želja, došao sam u Slaviju. Govori se o tome da treba da se ostane u ligi. Mi smo u dobroj poziciji, bježimo pet bodova. Razgovarao sam sa predsjednikom i ljudima iz uprave. Dali su mi punu podršku i nadam se da ću ispuniti sve te ciljeve – izjavio je Milko Đurovski, šef stručnog štaba FK “Slavija”.

Novi strateg Slavije debi na klupi imaće u nedjelju, kada u Istočno Sarajevo dolazi aktuelni lider Premijer lige Bosne i Hercegovine ekipa Zrinjskog. Đurovski poručuje da vjeruje u uspješan debi.

– Od kada sam došao novinari me pitaju da li poznajem ekipu ili ne. Mi ćemo da se dobro pripremimo za tu utakmicu i mislim da smo u prednosti jer igramo kod kuće. Oni se bore za prvaka, ali ja mislim da igrači sami po sebi imaju motivaciju kada igraju protiv takvih ekipa. Ja vjerujem u ekipu i mislim das mo mi bolji, i ubjeđen sam da nećemo izgubiti tu utakmicu – rekao je Đurovski.

I predsjednik premijerligaša iz Istočnog Sarajeva iskazao je zadovoljstvo što je došlo do saradnje sa trenerom kakav je Đurovski.

– Pričati nešto o Milku Đurovskom je suvišno. Poznato je njegovo i igračko i trenersko ime. Njegov CV je poznat ne samo ovdje, nego i na prostorima bivše Juge i Evrope. Mi ono što očekujemo od njega jeste da svoju harizmu koju je imao kao fudbaler i kao trener prenese na našu ekipu, i da naša ekipa sada krene jednom uzlaznom putanjom u ovih zadnjih osam kola. Uvjereni smo i ne bi ništa ovo radili da nismo duboko uvjereni, da ono što smo zacrtali da ćemo to i ostvariti, a to je da i iduće godine ovdje gledamo Premijer ligu Bosne i Hercegovine u kojoj će Slavija biti jedan od takmičara – mišljenja je Zdravko Šavija, predsjednik FK “Slavija”.

Osim što je imao zavidnu fudbalsku karijeru, Milko Đurovski je i uspješan trener. Do sada je vodio razne klubove u Makedoniji, Sloveniji i Slovačkoj, a svi građani Istočnog Sarajeva vjeruju da će uspješan biti i na klupi Slavije.

Novinar: Marko Tešanović

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA