Kotor Varoš: Odbornici ponovo birali predsjednika parlamenta

676

Odbornici Skupštine opštine /SO/ Kotor Varoš razriješili su na današnjoj sjednici Enisu Božičković /SNSD/ sa mjesta predsjednika lokalnog parlamenta i na to mjesto imenovali Ibrahima Palića /SDA/.

U novembru 2014. godine skupštinska većina /SDS-PDP-SDA/ razriješila je dotadašnju predsjednicu lokalnog parlamenta Enisu Božičković, koja je pokrenula spor kod Okružnog suda, koji je donio odluku o poništenju rješenja o njenom razrješenju.

Skupštinska većina danas je ponovo donijela odluku o njenom razrješenju.

SDS je smijenio svoje kadrove u Dječijem vrtiću “Larisa Šugić”, Centru za kulturu, sport i informisanje i Odjeljenju za opštu upravu.

Uz podršku koalicionih partnera, PDP-a i SDA za novog vršioca dužnosti načelnika Odjeljenja za opštu upravu, umjesto Milijane Gavranić, imenovan je Slaven Momić, a za vršioca dužnosti direktora Dječijeg vrtića postavljen je Mladen Tepić umjesto Sanele Mikić, dok je Dragan Zeljković zamijenio Vesnu Narić na poziciji vršioca dužnosti direktora Centra za kulturu, sport i informisanje.

Donesena je odluka o izgradnji malih hidroelektrana instalisane snage do 250 kilovati, ukoliko ne utiču negativno na životnu sredinu i prirodna dobra.

Odbornici su usvojili programe sanacije i održavanja lokalnih i nekategorisanih puteva, čišćenja i održavanja javnih površina na području mjesnih zajednica, te čišćenja i održavanja javnih asfaltnih i zelenih površina sa prikupljanjem i odvozom smeća i obnavljanjem zelenih javnih površina na području opštine za 2016. godinu.

Većinom glasova usvojen je plan kapitalnih investicija za 2016. godinu, a iz budžeta opštine planirano je da se za sportske organizacije u ovoj godini izdvoji 80.000 KM.

Nakon prelaska tri odbornika SNSD-a /Slađana Šubara, Brane Trifković, Gojko Vučenović/ u redove DNS-a, funkciju predsjednika Kluba odbornika Saveza nezavisnih socijaldemokrata preuzeo je Branko Ponorac.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA