Kako će Hercegovke proslaviti 8. Mart

1048

Do Osmog marta ostalo je još nekoliko dana, a dame se već uveliko spremaju za proslavu ovog praznika. Kako će Hercegovke obilježiti Dan žena raspitala se naša ekipa u Trebinju.

Pripreme za proslavu Osmog marta u punom su jeku, a Hercegovke su već isplanirale gdje i kako će proslaviti praznik žena. Turističke agencije i restorani odavno su ponudili osmomartovske aranžmane, koji su uglavnom već rasprodati. Trebinjke koje su odlučile da praznik proslave daleko od svog grada uglavnom su birale neke od atraktivnih evropskih destinacija, a ove godine najpopularnija je bila Italija.

– Najveća potražnja je bila za aranžmanom „Magična Toskana“, to je u organizaciji naše agencije, još jedna velika prednost je što je polazak iz Trebinja. U pitanju je šestodnevni aranžman. Obilazi se Bolonja, Piza, Firenca, San Đimijano, Sijena i cijena je 425 KM, rekla je iz turističke agencije „Friend Travel“ Svjetlana Ninković.

U ponudi agancija su najatraktivnije evropske metropole, kao što su Pariz, Beč, Budimpešta, Prag i mnoge druge, a cijene osmomartovskih putovanja kreću se od 130 maraka koliko je potrebno izdvojiti za četvorodnevni aranžman na Ohridu. Najskuplje u ponudi je petodnevno putovanje u Andaluziju, koje košta 1.370 maraka, a koje uključuje i avionski prevoz. Iako je do Osmog marta ostalo pet dana, oni koji u posljednjem trenutku odluče da putuju još uvijek mogu da odaberu neki od ponuđenih aranžmana.

– Kada je u pitanju „Magična Toskana“ ostala su nam još dva mjesta, a ostale aranžmane imamo još po par mjesta, dodala je Ninković.

Osmomartovsku ponudu pripremili su i trebinjski restorani, a u nekima od njih sva mjesta su već popunjena. Pored Trebinjki, u najjužnijem gradu Srpske Osmi mart proslaviće i brojne dame iz Dubrovnika i Herceg Novog.

– I ove godine je unaprijed sve rezervisano, slobodnih mjesta nemamo, jednu noć sviraju trebinjski tamburaši, drugu veče Bajro Planjanin, gosti očekujemo da se lijepo zabave, da se ugoste i da se lijepo provedu…Gosti su mješoviti. Imamo iz Dubrovnika, Herceg Novog i naravno iz Trebinja, kazala je iz restorana Stara Hercegovina Tanja Šakotić.

Iako su Trebinjke uglavnom već same isplanirale kako će obilježiti Dan žena, neke od njih odlučile su da organizaciju proslave prepuste svojim partnerima, u nadi da ih očekuju lijepa iznenađenja.

Povodom Dana žena u Trebinju će u nedjelju u pozorišnoj sali Kulturnog centra biti održano poetsko-muzičko veče kantautora Slobodana Kovačevića i glumca Slobodana Marunovića. Poetsko veče, koje počinje u 20 časova poklon je grada Trebinja svim damama.

Autor: Neda Petković

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA