Doboj: Osnovna škola „Sveti Sava“ pred rekonstrukcijom (VIDEO)

2304

Osnovna škola „Sveti Sava“ uskoro će zasijati u novom ruhu. Jedni od većih problema za koje su se godinama pronalazila zamjenska rješenje, uskoro će biti otklonjena. Sanacija krova, proširenje broja učionica, zamjena stolarije sve to će se realizovati zahvaljujući sredstvima u visini od 500.000 KM koje je obezbijedila Američka ambasada.

– Nedostajalo nam je to estetsko uređenje škole, jer za ovih 50 godina nije bilo značajnijih radova. Tako da promjena stolarije, fasade, unutrašnjih pregrada i svega toga, značajno će uticati na izgled samog objekta, a naravno tim, kad radite u lijepim uslovima, u lijepim prostorijama, sigurno će i kvalitet nastave biti bolji – rekla nam je Radmila Dakić, direktor Osnovne škole „Sveti Sava“.

Koliko su otežani uslovi rada u ovoj skoli, upoznao je i prvi čovjek grada. Pored pomoći Američke ambasade, 50.000 KM biće izdvojeno i iz gradske kase.

– „Sveti Sava“ je škola je na naš prijedlog predložena, vezano za američka sredstva, vezano za rekonstrukciju škole. I poslije završetka ovog obdaništa u donjem dijelu grada, koje je već završeno, preko ljeta bi se radila ova škola – kaže Obren Petrović, gradonačelnik Doboja.

Uspjeh i brojna priznanja koja su postigli učenici na takmičenjima krase zidove ove škole koja je jedna od vecih u Srpskoj. A kako je najevljeno, prvi radovi na rekonstrukciji škole počeće tokom ljetnjeg raspusta što će ujedno biti i vrijedan poklon za obilježavanje 50 godina postojanja i rada.

Novinar: Biljana Đukić

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA