Članovi SKUD “dr Mladen Stojanović” darivali krv

571

Članovi Srpskog kulturno – umjetničkog društva “dr Mladen Stojanović” iz Prijedora danas su u Opštoj bolnici darivali krv. Akcija je organizovana u okviru Međunarodnog festivala folklora “Razigrana mladost”.

Više od 20 članova Srpskog kulturno – umjetničkog društva “dr Mladen Stojanović” iz Prijedora odazvalo se akciji dobrovoljnog darivanja krvi. Neki od njih su po prvi put darivali dragocjenu tečnost, dok su se neki davno upisali u društvo dobrovoljnih davalaca.

– Prvi mi je put da darujem krv. Smatram da je to jako human gest i može se spasiti dosta ljudskih života. Pozivam i ostale mlade da daruju krv, jer nije strašno uopšte, rekla je član SKUD-a “dr Mladen Stojanović”, Prijedor Aleksandra Glavaš.

– Imamo manifestaciju “Razigrana mladost”, pa smo odlučili da u sklopu toag darujemo krv. Smatramo da je to humano i da se može dosta ljudskih života spasiti, dodao je član SKUD-a “dr Mladen Stojanović”, Prijedor Saša Vrućinić.

Pored toga što su istinski čuvari srpske tradicije i kulture, ovi mladi ljudi pokazali su i da su izuzetno humani.

– Želimo da pokažemo da naše društvo osim očuvanja tradicije, ima zadatak i podizanje drugih moralnih vrijednosti .Nekoliko desetina članova se prijavilo za ovu akciju. Od toga ima dosta njih koji imaju 18 ili 19 godina i prvi put daruju krv, istakao je organizator akcije Boris Šipovac.

Ovo je prvi put da pomenuto društvo organizuje akciju dobrovoljnog darivanja krvi. Poručili su da neće biti i posljednji.

Autor: Branka Dakić

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA