Bugarska policija uhapsila organizovanu kriminalnu grupu

1175

Bugarska policija u saradnji sa tužilaštvom i drugim službama uhapsila je organizovanu kriminalnu grupu koja se bavila krijumčarenjem droge, te zaplijenila narkotike i oružje.
Tokom akcije u blizini bugarskog grada Etropole, u posebno napravljenim odjeljcima u kamionu otkriveno je gotovo 28 kilograma kokaina upakovanih u 25 paketa.

Bugarska novinska agencija “Fokus” objavila je da je 18. marta podignuta optužnica protiv vođe grupe Plamena Jordanova Popčeva, Vasila Svetoljubova Cvetkova, Dimitra Juleva i Anje Marinove.

Načelnik Odsjeka za borbu protiv organizovanog kriminala pri bugarskom MUP-u Ivajlo Spiridonov rekao je da je grupa bila veoma organizovana.

Prema njegovim riječima, grupa je praćena od oktobra prošle godine.

U NJemačkoj je istovremeno zaplijenjeno 16 kilograma heroina, pronađenih u minibusu.

– Ono što je karakteristično za ovu grupu je da je transportovala heroin kroz Bugarsku, iz Turske, a zatim ga prevozila dalje u Holandiju i zemlje zapadne Evrope. Na povratku je grupa prevozila kokain i amfetamin i tako je ostvarivala dvostruku dobit – rekao je bugarski zamjenik tužioca Borislav Sarafov.

Policija je tokom pretresa stanova uhapšenih pronašla i zaplijenila određenu količinu marihuane, automatski pištolj sa 140 metaka i prigušivač, četiri kesice heroina i metamfetamina, telefonske uređaje, sim kartice i različita tehnička sredstva.

Bugarska policija nastavlja rad sa partnerskim službama iz NJemačke i Bugarske na rasvjetljavanju svih aktivnosti grupe.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA