Brojni demonstranti na skupu Donalda Trampa

560

Predizborni skup američkog milijardera i potencijalnog predsjedničkog kandidata republikanaca Donalda Trampa u Virdžiniji više puta su prekidali demonstranti.

Među demonstrantima su bili i pripadnici pokreta za crnačka prava koji su bili udaljeni sa skupa, a fotografa magazina “Tajm” koji je pokušao to da uslika, pripadnik američke službe bezbjednosti zgrabio je za vrat i srušio na zemlju.

Demonstranti, među kojima su bili i pripadnici pokreta “Životi crnaca su važni”, ometali su skup na dan kad se milijarder iz Njujorka branio od kritika da u intervjuu za američku televizijsku mrežu CNN nije jasno osudio podršku Kju Kluks Klana, prenosi Hina.

Tramp je demonstrantima odgovorio upitavši jednog od njih od njih “Јesi li iz Meksika?”, a nakon što su više puta prekidali skup Tramp je naredio obezbjeđenju da ih izvede.

Pristalice Trampa u publici ljutito su se suprotstavile demonstrantima. Tramp je sačekao da se situacija smiri prije nego što je rekao: “Narode, poslušaj još jednom: svi su životi važni”, a publika je odgovorila gromoglasnim aplauzom.

Pokret “Životi crnaca su važni” izrastao je nakon što je policija posljednih godina ubila više američkih crnaca.

Trampov skup odvijao se uoči tzv. superutorka u kojem demokrate i republikanci u 12 američkih saveznih država biraju kandidate za stranačku nominaciju za američke predsjedničke izbore. Prema anketama Tramp će učvrstiti svoju poziciju favorita na republikanskim predizborima.

Nije jasno je li Trampu naškodila podrška koju su mu dali bijelci rasisti. Do sada je osvojio predizbore u tri od četiri savezne države iako je predložio privremenu zabranu ulaska muslimanima u zemlju, nazvao meksičke imigrante kriminalcima i vrijeđao žene.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA