Smijenjen šef Odjeljenja za obrazovanje u Vladi Brčko distrikta

1232

Rukovodstvo Opštinskog odbora Srpske demokratske stranke Brčko distrikta donijelo je odluku o smjeni Nike Stoparića sa pozicije šefa Odjeljenja za obrazovanje u Vladi distrikta.

Predsjednik brčanskog SDS-a Uroš Vojnović kaže da je takva odluka uslijedila prvenstveno zbog toga što Stoparić nije sproveo Odluku Apelacionog suda o vraćanju u ponovni postupak Rješenja o zabrani rada Evropskom i Internacionalnom univerzitetu, ali i zbog toga što nije rješavao postojeće probleme u obrazovanju Brčko distrikta.

U SDS-u su posebno nezadovoljni i izostankom rješavanja problema u visokom obrazovanju, što je takođe jedan od razloga za smjenu Stoparića.

– Odluka o Stoparićevoj smjeni biće proslijeđena gradonačelniku Anti Domiću koji bi u nekoliko narednih dana trebalo da ga razriješi dužnosti šefa Odjeljenja za obrazovanje, pojašnjava Vojnović.

Vojnović je izrazio očekivanje da će SDS ubrzo, na ovu poziciju, imenovati novog kandidata. Niko Stoparić je treći šef Odjeljenja za obrazovanje u sadašnjem mandatu Vlade distrikta. Stoparić je na ovu funkciju imenovan kao kadar SDS.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA