Banjalučki policajci spriječili tragediju: Muškarci htjeli aktivirati bombu u blizini kafića

777

Službenici PU Banja Luka su tokom provjere kombi vozila u ulici Sime Matavljula 30. marta 20 minuta nakon ponoći uočili tri osobe kako istrčavaju iz ugostiteljskog objekta i bježe. Brzom intervencijom policajci su stigli tri osobe i kod jednog muškarca su uočili da u ruci drži bombu bez sigurnosnog osigurača.

Prisebnošću policijskih službenika Budimira Popovića i Veljka Karanovića spriječeno je aktiviranje bombe, na način da je Popović svojom rukom stisnuo šaku sa bombom pomenute osobe kako ne bi došlo do aktiviranja, nakon čega su pronašli osigurač i osigurali je od mogućeg aktiviranja.

Osobe J.G., N.V. i M.V. iz Gradiške privedeni su u službene prostorije i nakon kriminalističke obrade pušteni su na slobodu. O događaju je obaviješten dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banja Luka, a na licu mjesta izvršen je uviđaj. U toku je utvrđivanje pojedinačne odgovornosti svih učesnika i kvalifikacija krivičnih djela, nakon čega će protiv odgovornih osoba biti podnesen izvještaj nadležnom tužilaštvu.

– Zbog iskazane nesebične hrabrosti i profesionalnosti u radu, za policijske službenike Budimira Popovića , Veljka Karanovića i njihovog neposrednog rukovodioca Mladina Ivankovića, komandira Policijske stanice Banja Luka Centar, 01. parila sa početkom u 11:00 sati bit će upriličen prijem kod načelnika CJB Banja Luka. Hrabri policajci bit će i pismeno pohvaljeni, saopšteno je iz CJB Banja Luka.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA