Amsterdam: Ispred kafića našli odsječenu glavu

635

Kako se navodi, riječ je o sukobu dvije rivalske bande koje se bave trgovinom narkoticima, a ubijeni muškarac je identifikovan kao Nabil Amzieb (23).

On je od ranije poznat kao član bandi, ističe „Gardijan“. Njegovo obezglavljeno tijelo, identifikovano preko otisaka prstiju pronađeno je u utorak ujutru unutar ukradenog kombija koji je gorio, dok je glava pronađena u srijedu nedaleko od popularnog Vondelparka.

– Izgleda da je glava postavljena na taj način da gleda kroz izlog kafića koji se nalazi u blizini. To je bila neka poruka – kaže Sten Koeman koji vodi prodavnicu u blizini.

Prema njegovim riječima, policija je ubrzo došla, pokrila glavu i naredila prolaznicima da obrišu fotografije koje su napravili. “Gardijan” navodi da je odsječena glava pronađena ispred lokala poznatom po tome što se unutra okupljaju članovi bandi. Najmanje 16 ljudi ubijeno je u Holandiji, Belgiji i Španiji u sukobima u podzemlju od 2012. godine.

Vjeruje se da je holandska banda ukrala kokain u vrijednosti od 14 miliona funti, za koji se vjeruje da je bio namijenjen britanskom tržištu.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA