Održan humanitarni koncert za Miloša (VIDEO)

756

Prikupljanje pomoći za liječenje Miloša Božovića, i dalje se nastavlja. Svoj doprilos i ispit humanosti položili su i brojni građani Istočnog Sarajeva koji su se u velikom broju odazvali na humanitarni koncert koji su pripremili učenici i nastavnici Srednjoškolskog centra „Istočna Ilidža“, Srednje škole „28.juni“ i Osnovne muzičke škole.

– Naravno, mi smo zadovoljni odzivom stanovnika Istočnog Sarajeva jer su pokazali jednu plemenitost koja treba da krasi svakog čovjeka. Jedinstveno, punog srca, svako u skladu sa svojim mogućnostima se odazvao ovom humanitarnom koncertu – rekla nam je Branka Kovačević, direktor SSC „Istočna Ilidža“.

– Bitno je da se narod odazove po simbolici ovog koncerta, bitno je pomoći a program treba da bude propraćen na način pomoći ovom dječaku – dodao je Miro Marković, direktor Osnovne muzičke škole.

Srednjoškolci su izvodili etno kompozicije, horske i instrumentalne, ali i dramsku predstavu. Teška povreda i težak put oporavka ali i nada u izlječenje povezali su građane Istočnog Sarajeva. Svi su složni u namjeri da pomognu da se Miloš probudi.

– On je dijete ovog grada, ponikao na ovom prostotu, učio naše škole, igrao u našim sportskim klubovima, zaslužio je sve što možemo da učinimo za njega kako bi njegova porodica opet nazad dobila svoje djete. I kako bi ovaj grad nazad dobio jednog mladog čovjeka, kako bi jedan život opet nastavio tamo gdje je stao – stava je Jadranka Regoje, profesor u Srednjoj školi „28.juni“.

Brojne su akcije pojedinaca, grupa, institucija kojima se prikuplja potrebnih 300 hiljada maraka. Ovaj novac garantuje Milošev odlazak na tromjesečno liječenje u jednu njemačku kliniku, iz koje su stigle ohrabrujuće prognoze. U toku marta aktivan je i humanitarni broj 1432. Pozivom darujete 1 KM za Miloševo liječenje.

Autor: Mira Kostović

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA