Derventa: Trg pravoslavlja na izložbi u Barseloni

883

Profesori arhitektonskih fakulteta iz Beograda i Banjaluke izabrali su projekat uređenja oko Sabornog i spomen hrama Uspenja Presvete Bogorodice /Trg pravoslavlja/ u Derventi za predstavljanje na izložbi u Barseloni, koju organizuje Centar savremene kulture /CCCB/, potvrđeno je iz opštine Derventa.

Cijeli prostor oko crkve postao je moderno mjesto okupljanja svih generacija, ali i mjesto na kojem se organizuju brojne vjerske i druge svečanosti.

CCCB objavio je deveti konkurs za Evropsku nagradu za urbani javni prostor.

– Bijenalni počasni konkurs kreiran je 2000. godine s ciljem priznavanja kreacije, oporavka i poboljšanja urbanih prostora, uzimajući u obzir da je njihovo stanje jasan indikator demokratskog zdravlja u našim gradovima. Nagrada za 2016. godinu je u potrazi za najboljim intervencijama u javnom prostoru u evropskim gradovima tokom 2014. i 2015. godine – navedeno je na zvaničnoj stranici Arhitektonskog fakulteta Beograd.

Radove je bilo moguće predati od 13. januara do 22. februara 2016. godine, a žiri će se sastati u Barseloni 28. i 29. aprila da ocijeni dobijene prijave i donese konačnu odluku o pobjedniku, koji će biti proglašen na svečanosti u junu.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA