Vlada Srbije podržala Exit

558

Nakon sastanka sa organizatorom i direktorom muzičkog festivala Exit, premijer Srbije Aleksandar Vučić, čestitajući Exitu nagradu za najbolji festival i nagradu za najbolju destinaciju, rekao je da je to za zemlju od ogromnog značaja u turističkom i ekonomskom smislu.

– Napravili ste nas i učinili još jedanput vrlo ponosnim zbog rezultata koje ste postigli, zbog činjenice da ste Srbiju smJestili na pravo mJesto u Evropi i svIJetu i to pokazuje da mladi ljudi kada ulože ogromnu energiju i znaju šta žele, mogu da postignu izvanredne rezultate, rekao je Vučić.

On je dodao da uspjesi ovog festivala Srbiji kao državi nameću obaveze te da su danas dogovorili da se potpiše srednjoročni ugovor, jer ne postoje zakonski uslovi za dugoročni, o saradnji i podršci koju će Vlada Srbije pružati Exitu na tri plus tri godine.

– Želimo da im pomognemo i u širenju Exita u regionu, zato što je to jedan od najboljih brendova koje Srbija danas ima i naročito sam zadovoljan što 2012. godine, kada je festival bio gotovo na izdisaju, što smo i jednim malim delom uspJeli da pomognemo, ne samo da ga oživimo, već i da to postane istinski nacionalni brend Srbije, naveo je Vučić.

Kako je rekao Vučić, za državu je jako važno i to što ovaj festival nosi sa sobom potencijale za razvoj turizma, ekonomije i zapošljavanju mladih te da će ove godine u svrhe poboljšanja turizma u Beograd biti uloženo tri miliona evra, u Niš oko 2,5 miliona, a da se čeka od Novog Sada da kažu u šta bi trebalo uložiti.

On je dodao da će Vlada Srbije podržati da Novi Sad 2021. godine bude evropska prestonica kulture, a da 2019. godine bude omladinska prestonica Evrope te da smatra da će to puno značiti za Vojvodinu, ali i cijelu Srbiju.

Kako je naveo osnivač i direktor Exita Dušan Kovačević, “European Best Destination” je najprestižnija nagrada kada su u pitanju turističke destinacije, koja se dodjeljuje u više kategorija, a između njih je jedna vezana i za muzičke festivale i upravo je tu Exit uspio da osvoji prvo mJesto.

– I to ispred festivala iz Belgije, NJemačke, Engleske, bogatih zapadnoevropskih zemalja, festivala koji imaju deset puta veće budžete od Exita, pet, šest puta veće cIJene nego što ih ima Exit. Pokazali smo, kao često i naši sportisti, da sa manje novca, ali sa puno energije, volje, želje, znanja možemo da se borimo sa najvećima, rekao je Kovačević.

On je dodao da od ove nagrade očekuje dosta u smislu pozitivnih efekata na društvu, prije svega u turističkoj industriji Srbije te da će odluka države da podrži festival doprinijeti tome da privuku strane turističke operatere i partnere.

– Ono što ćemo se mi truditi da radimo na svim događajima koje organizujemo je to da ćemo se truditi da promovišemo sve lJepote koje naša zemlja ima i posebno ćemo se truditi da kao što se desio “Sea Dance” u Crnoj Gori, da se tako festival desi i u nekim drugim zemljama regiona i da sve to povežemo u jednu turu i da Zapadni Balkan postane najznačajniji region za omladinski turizam u svIJetu, naveo je Kovačević i dodao da od toga, pored ekonomskog benefita, može doći i do benefita pomirenja regiona.

Sastanku premijera Srbije i osnivača i direktora Exita, prisustvovao je i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA