Uskoro završeno autobusko stajalište na Malti

766

Povoljni vremenski uslovi omogućili su da postavljanje završnog sloja asfalta na parking za autobuse javnog prevoza putnika na Malti bude okončano. Poslije asfaltiranja predstoji iscrtavanje parking mjesta, montiranje autobuskih nadstrešnica i stubova rasvjete, potvrđeno je iz Gradske uprave.

Muke mještana banjalučkog naselja Nova Varoš uskoro bi trebalo da budu okončane. Naime, sporni terminal koji se nalazio kod Medicinske elektronike uskoro bi i definitno trebalo da bude premješten na Maltu. Okvirna površina koju će zauzeti parking koji je planiran na Malti iznosi oko 3.500 m2. Kapacitet parking biće 20 mjesta. Povoljni vremenski uslovi uticali su na to da radovi budu završeni u rekordnom roku.

– Neuobičajne vremenske prilike i visoke temperature za ovo doba godine omogućile su da idemo u završetak ovog projekta izgradnje terminala odnosno postavljanje završnog sloja asfalta. Ostalo je još da se uradi rasvjeta, uradi to neko vansko uređenje i ja se nadam u drugoj polovini februara da bi svi poslovi bili završeni. Riječ je o preseljenju terminala koji se sada nalazi kod Medicinske elektronike i odsada će biti na Malti, površine 3.500 m2 kapaciteta 20 autobusa gradskih i republičkih linija koje dolaze na ovaj terminal, što omogućuje 200 polazaka dnevno, rekao je portparol Gradske uprave grada Banjaluka Milenko Šajić.

Mještani naselja Nova Varoš zadovoljni su ovom odlukom. Kako su nam rekli ispred savjeta mjesene zajednice ovog naselja, mještani su od početka negodovali da ovaj terminal bude u njihovom naselju.

– Mi smo svake godine preko savjeta mjesne zajednice aplicirali taj problem i tražili da to bude jedan od naših prioriteta, da se gradi novi smještajni prostor. Ja kao predsjednik savjeta mjesne zajednice djelim zadovoljstvo svih građana, naročito stanara koji tom ulicom dolaze do svojih kuća i stanova, kazao je predsjednik savjeta MZ Nova Varoš Manojla Zrnić.

– Ovo je dobra stvar s obzirom da je to jako uska ulica, nalazi se na nezgodnom mjestu sa 90 stepeni preloma i taj treminal nije davao nekakvu sigurnost po pitanju vozača, pješaka i svih onih koji su se kretali tom ulicom.

Iz Gradske uprave ističu kako je terminal kod Medicinske elektronike bio privremeno rješenje. Ipak to je trajalo duži vremenski period, sada je končano došlo vrijeme da se muke mještana Nove Varoši okončaju. Međutim, još uvijek ne znaju kada će terminal biti u potpunosti preseljen.

Prevoznici u telefonskom razgovoru su istakli kako je ta priča završena onog momenta kada su gradske vlasti donjele odluku da se terminal premjesti na Maltu. Tada su mišljenja bila podjeljenja – neki su bili zadovoljni ovom odlukom ističući kako su se tu često dešavali udesi. Drugi su ipak istakli kako nisu zadovoljni ovom odlukom jer će to uticati na povećanje njihovih troškova.

Autor: Tea Beader

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA