UKC RS: Povećan broj pacijenata sa influencom H1N1

774

Na Klinici za infektivne bolesti u Banjaluci trenutno je smješteno 18 pacijenata sa sindromom influence H1N1, a kod pet je potvrđeno da je riječ o gripu H1N1, rekla je pomoćnik generalnog direktora za medicinske poslove Univerzitetskog kliničkog centra /UKC/ Republike Srpske u Banjaluci Zvezdana Rajkovača.
Ona je navela da je posljednjih dana povećan broj pacijenata sa sindromom influence H1N1.

– Najteži slučajevi liječe se u Službi intenzivne medicine i od januara do danas u ovoj Službi liječeno je 16 pacijenata, od kojih je troje preminulo – rekla je Rajkovača novinarima u Banjaluci.

Ona je pojasnila da lakše slučajeve vraćaju na kućno liječenje, a oni kojima je potrebna hospitalizacija zadržavaju se na Klinici.

Načelnik Klinike za dječije bolesti UKC Republike Srpske u Banjaluci Stojislav Konjević rekao je da među dječijom populacijom nije bilo sindromom influence H1N1.

Pomoćnik generalnog direktora za medicinske poslove u UKC Slobodan Hajder, osvrćući se na racionalizaciju troškova u UKC, rekao je da nije planirano smanjenje plata zaposlenih, kao ni smanjenje broja radnika.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA