Twitter i Facebook pružili podršku Appleu u borbi protiv FBI

567

Direktor kompanije Apple insistira da njegova kompanija ne bi trebalo da pomogne FBI i usliši njihov zahtjev i oslabi bezbjednost iPhone telefona, a sada je dobio podršku od ključnih ljudi još nekoliko kompanija.

Juče je direktor Google-a Sundar Pičai izdao pažljivo sastavljeno saopštenje, da bi danas i Facebook poslao svoje saopštenje ka USA Today, a koje je u potpunosti pratio Twitter CEO Džek Dorsi.

Facebook kaže da su zahtjevi za slabijom bezbjednosti “zastrašujuć presedan”, dok je direktor Twitter-a jednostavno rekao da on podržava Kuka i Apple.

Do sada još nismo čuli podršku od nekih drugih kompanija kao što je Microsoft, iako je njihov portparol dao link za saopštenje industrijske grupe za reformu vladinog nadzora koja kaže da “od tehnoloških kompanija ne bi trebalo zahtijevati da oslabe tehnologije koje čuvaju informacije njihovih korisnika sigurnim”. U sklopu ove grupe se nalaze AOL, Apple, Dropbox, Evernote, Facebook, Google, LinkedIn, Microsoft, Twitter, Yahoo i mnoge druge kompanije.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA