Tokom dana promjenjivo oblačno, naveče kiša u većini krajeva

515

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će preovladavati promjenjivo oblačno vrijeme, slaba kiša padaće na jugozapadu, a prema večeri i tokom noći proširiće se na centralne i istočne krajeve.

Tokom prijepodneva na jugozapadu i krajnjem zapadu preovladavaće oblačno vrijeme sa mjestimično slabom kišom. U ostalim predjelima biće suvo sa više sunčanih perioda. Slično će biti i tokom dana, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Padavine će se popodne i uveče intenzivirati na zapadu i jugozapadu kada se očekuje širenje oblačnosti prema ostalim predjelima što će usloviti slabu kišu u većini predjela. Na višim planinama na jugozapadu i zapadu postojaće uslovi za slab snijeg.

Duvaće slab vjetar južnih smjerova, a u Hercegovini umjeren jugo.
Najviša dnevna temperatura vazduha od sedam na zapadu do 13 stepeni na jugu i istoku, dok će u višim predjelima biti oko tri stepena Celzijusova.

Prema prognozi hidrometeorološkog zavoda, jutros preovladava umjereno do pretežno oblačno vrijeme, magle ima po kotlinama.

Najniža temperatura vazduha i jutros je izmjerena na Bjelašnici – minus osam stepeni.

Minus četiri u 7.00 časova izmjereno je na Јahorini na 1.560 metara, na Sokocu i na Han Pijesku, minus tri na Čemernu, u Livnu, Drvaru, Kupresu i Bugojnu, minus dva u Mrkonjić Gradu, Driniću, Јajcu i Sanskom Mostu, a minus jedan stepen na Ivan-sedlu, u Prijedoru, Novom Gradu, Krupi na Uni, Kalinoviku, Gacku, Foči, Srpcu, Gradišci, Ribniku, Tuzli i Zenici.

U Banjaluci, Sarajevu, Višegradu, Rudo, na Mrakovici, u Bileći i Goraždu bilo je nula stepeni, u Bijeljini, Doboju, Srebrenici, Stocu i Zvorniku izmjeren je jedan stepen, u Trebinju dva, u Bihaću i Gradačcu tri, u Mostaru četiri i u Neumu šest stepeni.

Hercegovina je protekli dan bila najkišovitija. U Trebinju su pala četiri litra po metru kvadratnom, u Bileći tri, a u Gacku dva litra.

Na Čemernu je jutros u 7.00 časova visina snijega iznosila šest centimetara, na Han Pijesku četiri, u Kalinoviku dva i u Gacku jedan centimetar.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA