Svečano otvoreno renovirano Dječije obdanište „Palčić“ (VIDEO)

815

Mališani i zaposleni u teslićkom Dječijem obdaništu „Palčić“ imaće mnogo bolje uslove za rad i boravak jer su radovi na renoviranju ove ustanove završeni. Urađena je kompletna rekonstrukcija fasade, krova i vanjske stolarije koja je bila u vrlo lošem stanju. Roditelji i rukovodstvo obdaništa tvrde da im pomenuti radovi znače.

– S obzirom da ove sanacije radova traju unazad neka četiri jeseca, djeca su redovno boravila u vrtiću i nisu imala smetnji. Mogu da kažem u ime Savjeta roditelja da će ova sanacija značajno upotpuniti kvalitetan boravak djece u vrtiću – rekla nam je jedan od roditelja, Gordana Jović.

– Ovu godinu smo već vidjeli veliki pomak, uštedu, u grijanju. A, osim toga postali su lijepi uslovi za život i rad u obdaništu i jedna lijepa poticajna sredina za djecu i učenje njihovo – objasnila je Senka Halilović, direktor JU DO „Palčić“.

U renoviranje obdaništa uloženo je oko 190 000 maraka, a sredstva su obezbijedili UNDP i opština Teslić u sklopu projekta energetske efikasnosti.

– 50%UNDP 50% opstina Teslic. Značajan je projekat, dakle, ono što se nije moglo uraditi od izgradnje ovog vrtića do danas, uspjeli smo. (SIJEĆI) Od danas djeca imaju daleko kvalitetnije i bolje uslove za boravak u vrtiću. Sve ih je više, hvala Bogu, povećali smo za 50 djece broj boravak ovdje u vrtičću (SIJECI) a evo sada smo u pripremi i produzenog boravka u vrticu da bi roditelji koji rade druge smjene imali više komfora da im djeca borave u vrtiću – dodao je Milan Miličević, načelnik opštine Teslić.

– UNDP će i u narednih nekoliko godina sprovoditi ovakve projekte sirom BH Naravno, opština Teslic, kao i ostae opštine su sigurno dobar kandidat da se i dalje nastavi saradnja sve zavisi od potreba mogucnosti, i kvalitetnih projekata – izjavio je Siniša Rodić, predstavnik UNDP BiH.

Dječije obdanište „Palčić“ okuplja 202 djece, a od toga njih 157 borave u centralnom vrtiću, dok su ostali raspoređeni i područnim grupama koje su smještene u osnovnim školama u mjesnim zajednicama Đulić i Čečava. U obdaništu kažu da će u narednom periodu proširiti područne grupe i to u Blatnici i Pribiniću.

Autor: Biljana Stokić

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA