Slobodan Pavlović i njegovi saradnici prebačeni u pritvorsku jedinicu u Bijeljini

753

Slobodan Pavlović, Petar Lazić, Ljiljana Garić i Blago Blagojević, osumnjičeni da su počinili krivično djelo zloupotreba položaja ili ovlaštenja i pranje novca, a u vezi sa poslovanjem Pavlović banke, prebačeni su u pritvorsku jedinicu u Bijeljini, nakon što im je Sud BiH odredio jednomjesečni pritvor, potvrdio je advokat odbrane Miodrag Stojanović.

– Sinoć u 22.30 oni su prebačeni u pritvorsku jedinicu u Bijeljini. Jutros sam bio kod njih, do kapije, da odnesem lične stvari i lijekove – rekao je Stojanović i dodao da je danas bio u svojoj kancelariji i sa porodicama osumnjičenih.

On je najavio da će sutra, u skladu sa pravilnikom pritvorske jedinice, posjetiti Pavlovića, Lazića, Garićevu i Blagojevića.

– Nadam se da će, uz odobrenje suda, u utorak, 16. februara, moći da ih posjete i porodice – rekao je Stojanović.

Sud BiH odredio je sinoć jednomjesečni pritvor osumnjičenima u predmetu “Pavlović i drugi”.

Pritvor je određen na zahtjev Tužilaštva BiH, a advokat Stojanović je najavio da će odbrana, kada dobije rješenje, uložiti žalbu.

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH /SIPA/ 11. februara su, prema nalogu Tužilaštva BiH, uhapsili vlasnika Pavlović banke Slobodana Pavlovića, te još tri službenika ove banke zbog sumnje da su počinili krivično djelo zloupotreba položaja ili ovlaštenja i pranje novca, a u vezi sa poslovanjem Pavlović banke.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA