SIPA dostavila dokumentaciju Bosiću – navodi Srne istiniti

724

Advokat Goran Bubić potvrdio je da su istiniti navodi Novinske agencije Republike Srpske – Srna da je Agencija za istrage i zaštitu /SIPA/ BiH dostavila dokumentaciju iz Pavlović banke predsjedniku SDS-a Mladenu Bosiću.

Bubić je za Radio-televiziju Republike Srpske rekao da je dokumentacija do koje je SIPA došla pretresom Pavlović banke 18. novembra prošle godine dostavljena isti dan Bosiću kao dokazni materijal u privatnoj parnici protiv Milorada Dodika, predsjednika Republike Srpske i istakao da je to protivzakonito.

On podsjeća da je nakon početka glavne rasprave 18. novembra prošle godine u sudnicu banjalučkog Osnovnog suda ušlo lice i predalo Mladenu Bosiću kreditni dosije Milorada Dodika iz Pavlović banke.

– Kasnije sam saznao, s obzirom na to da je ročište bilo u 12.00 časova, da je Sipa tog jutra pretresala Pavlović banku. Onda se nametnuo logičan zaključak da su dokumenti do kojih je došla Sipa priloženi u privatnu parnicu, što je protivzakonito – kaže Bubić, koji zastupa tužbu za klevetu.

Komentarišući Bosićeve navode da je kopiju dokumentacije o Dodikovom kreditu dobio od zaposlenih u Pavlović banci, Bubić kaže da bi dokazi bili uloženi u predmet da su postojali.

– Ako su već posjedovali kreditni dosije Milorada Dodika zašto ga ranije nisu priložili u ovom procesu, a i da jesu tu nema dokaza o kriminalu. I da su dokazi postojali bili bi uloženi u predmet. Oni nisu postojali do 18. novembra, dana kada je Sipa ušla u Pavlović banku – tvrdi Bubić.

U Pavlović banci uvjereni su da će se vrlo brzo utvrditi šta je istina.

– Nijedan dosije, nijedan papir iz tog dosijea ne smije biti iznesen, niti smije biti upotrijebljen u pogrešne svrhe od zaposlenih u banci. Banka je na putu da dođe do tog ko je imao tu dokumentaciju – kaže direktor Pavlović banke Ružica Janković.

Srna je 13. februara javila da su na glavnoj raspravi po tužbi Dodika protiv Bosića zbog klevete u Osnovnom sudu u Banjaluci, 18. nevembra prošle godine, pripadnici Sipe dostavili Bosiću privatno, u toku same rasprave, kompletnu dokumentaciju u vezi sa kreditom koji je Dodik podigao kod Pavlović banke.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA