Sin holivudskog filmaša nalazi na listi čekanja za bombaše samoubice?

609

Lukas Kini (26), sin poznatog holivudskog veterana Patrika Kinija ratuje u Siriji u redovima terorističke grupe al-Nusre i nalazi se na “listi čekanja” za bombaše samoubice, piše britanski tabloid San.
Njegov otac Patrik svojevremeno je radio na holivudskim filmovima kao što su “Hrabro srce”, “Indiana Jones i posljednji krstaški pohod” te “Rambo 2”, dok je Luas odabrao drastično drugačiji životni put. U dokumentarnom filmu “Dugma, the Button” koji je o potencijalnim bombašima-samoubicama al-Nusre snimio Norvežanin Pal Refsdal pohvalio se da je privilegovan da i on bude na listi za put prema raju i 72 djevice koje ga tamo navodno čekaju.

Ali, Kini je u filmu otkrio i dašak nesigurnosti oko svoje namjere, budući da mu je žena ostala trudna:

– Ne mogu to učiniti svojoj porodici – rekao je u kameru.

Lukas Kini kršten je kao katolik, a na islam je prešao 2013. godine, nakon što je odustao od studija na Uiverzitetu u Lidsu. Tada je otišao živjeti sa ocem u Beč, a prije toga je svirao u mnoštvo rok bendova, prenosi Jutarnji.hr.

U Beču su ga radikalizovali džihadisti te uticali na njega da promijeni religiju i ime (sada se zove Abu Basir al-Britani) te se ode boriti u Siriju, što je učinio još iste godine. Nakon toga je viđen u nekoliko promotivnih filmova Al Kaide, koja se očajnički takmiči za pažnju sa “Islamskom državom”.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA