Sapin: Uvjereni smo da će Britanija ostati u EU

551

Francuska je danas izrazila uvjerenje da će se Britanci na referendumu o izlasku iz EU, zakazanom za 23. jun, izjasniti za ostanak u Uniji.

Francuski ministar finansija Mišel Sapin, koji putuje na sastanak zvaničnika G20 u Šangaju, smatra da će glasanjem za ostanak, Britanci odbaciti “Breksit” i da će izabrati najbolje za sebe i Evropu.

Sapin je istakao da Francuska i Njemačka žele da posebno pomognu Velikoj Britaniji da iznese što ubjedljivije argumente za ostanak u EU i izrazio je uvjerenje da će većina članica G20 biti protiv “Breksita”.

Britanski dnevnik “Fajnenšel tajms” u današnjem izdanju navodi da će Velika Britanija na sastanku G20, koji danas počinje u Šangaju, pozvati ministre finansija članica ove grupacije da ukažu na opasnosti izlaska Londona iz članstva EU.

List navodi da je britanski ministar finansija Džordž Ozborn izrazio nadu da će u kominikeu, koji će biti objavljen nakon sastanka ministara, biti uključeno prihvatanje daljeg članstva Velike Britanije u EU i upozorenje na moguće destabilizujuće posljedice po svjetsku ekonomiju u slučaju “Breksita”.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA