Rusi: Crnoj Gori ne možemo i nećemo pomoći!

606

Crna Gora je pod uticajem zapadnih pokrovitelja kada je riječ o pristupanju NATO-u, izjavila je portparolka ruskog ministarstva spoljinih poslova Marija Zaharova istakavši da se zvanična Moskva neće miješati u njihove unutrašnje stvari i po tom pitanju neće vršiti pritisak na vladu u Podgorici.

Zaharova je u intervjuu za list “Argumenti i činjenice”, na pitanje da li će Moskva pomoći Crnoj Gori da donese odluku o pridruživanju NATO-u, rekla da Rusija neće vršiti pritisak na nacionalnu politiku te zemlje, ali da im ne mogu i neće ni pomoći.

– Možemo da razgovaramo o našim zajedničkim pogledima na nekoliko problema, ali se nećemo miješati u njihove unutrašnje poslove. Kada govorimo o Crnoj Gori, njenom narodu definitivno treba pružiti pravo da odluče – navela je ona istakavši da Moskva smatra da je pritisak koji, kako navodi, Zapad vrši na vlast u Crnoj Gori “pogrešan”.

Neprihvatljivo je, kazala je, odlučivati o budućnosti zemlje u ime njenih građana jer je to suprotno osnovama međunarodnih odnosa koje Rusija podržava, prenio je TAS S.

NATO je zvanično pozvao Crnu Goru da se pridruži Alijansi početkom decembra prošle godine.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA